Nullstille glemt Windows-passord


Nullstille glemt Windows-passord

Bruk av passord krever at man husker det. Men det finnes løsninger hvis man sitter i klisteret.

Passord må til, og på de fleste tjenester hvor de er i bruk finnes det løsninger hvis man glemmer både brukernavn og passord.

Men hva hvis du eller noen i familien kommer i skade for å glemme et passord? Hvis ungene finner på å lage eller bytte passord, finner på noe ekstra vanskelig og så ikke klarer å huske det etterpå?

Brukerpassord

Hvis det er snakk om et brukerpassord, kan du logge deg på som administrator, åpne kontrollpanelet og gå inn på administrasjon av brukere og grupper og resette passordet for den aktuelle brukerkontoen. Det er en enkel sak.

BIOS-passord

Hvis noen har satt et passord i BIOS vil ikke maskinen begynne å laste inn Widows før passordet tastes inn. Men det finnes flere måter å resette dette slik at man får tilgang til maskinen.

Det finnes en del «bakdører» i form av generelle passord for de forskjelige PC-produsentene. Du finner en liste her.

En annen løsning er å ta ut batteriet, hvis det sitter i en holder er det enkelt, hvis det er loddet fast er det litt verre. All informasjon lagres i CMOS, og denne kretsen mister innholdet når det ikke får spenning.

Hvis du har glemt administrator-passordet?

Å opprette en administratorbruker som du bruker til standard pålogging og så glemme passordet er nesten utilgivelig. Men det kan skje.

Løsningen har vært å reinstallere og begynne et nytt og bedre liv, men det finnes et hack som kan fikse biffen. Helt 100% garanti har du likevel ikke.

Løsningen består i å laste ned et program – selvfølgelig på en annen PC – som du legger på en oppstartsdisk eller minneplugg og starter opp den låste maskinen med.

Programmet vil skanne disken og finne passordet, og gi deg muligheten til å endre eller slette det. Det anbefales å slette passordet og så eventuelt lage et nytt i Windows når du kommer inn på maskinen igjen.

Programmet og detaljerte instrukser finner du på denne websiden.

Asheim Datahjelp og Asheim Datapartner kan selvsagt hjelpe deg å løse problemet. Ta kontakt !

Help-Desk